اطلاعیه بهداشتی در آستانه نوروز:
الزامات و توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز
با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایان سال و آغاز نوروز ۱۴۰۳ و همچنین تقاضای شهروندان در خصوص خرید ماهی قرمز شب عید، اداره کل دامپزشکی استان سمنان با صدور اطلاعیه ای توصیه های ذیل را جهت نگهداری از ماهیان قرمز در منزل توصیه می نماید:
- احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیهای زینتی وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماری ها گردید.
- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف، بلافاصله نسبت به شستشوی دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کننده های مناسب اقدام شود
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
- استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند.
- اکیپهای نظارتی دامپزشکی در این ایام بصورت مستمر در سطح شهر در حال فعالیت می باشند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه می کنند.
- پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
- درپایان نوروز ماهی را در رودخانه و یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری ها و محیط زیست مشخص نموده است رها سازی شود.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان
نظر دهید