۲۹اکیپ ثابت و سیار بر ذبح بهداشتی دام در استان سمنان نظارت دارد
سمنان- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه ۲۹اکیپ ثابت و سیار بر ذبح بهداشتی دام در استان نظارت دارند، گفت: ۲۵درصد قربانیها زیر نظر کارشناسان دامپزشکی انجام میشود
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان به نقل از خبرنگار خبرگزاری مهر، محمد سعیدی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه به بهانه تجلیل از اهالی مطبوعات و همچنین در آستانه عید قربان بابیان اینکه ۲۹اکیپ ثابت و سیار بر ذبح بهداشتی و شرعی دام در استان سمنان نظارت دارند، ابراز داشت: ۲۰ دکتر دامپزشک، ۲۲ بازرس بهداشت و ۱۰ ناظر شرعی ذبح بر مراسم عید قربان نظارت خواهند داشت.
وی بابیان اینکه سال گذشته پنج هزار دام طی عید قربان در استان سمنان ذبح شد، افزود: از این تعداد دو هزار و ۵۸۷ رأس زیر نظر دامپزشکی ذبح شدند و ۳۱ درصد آنها متأسفانه ناسالم بود و دو مورد آلودگی در گوشت مشاهده شد که میتوان گفت تنها ۲۵درصد قربانیها زیر نظر کارشناسان دامپزشکی انجام میشود.
ضرورت ذبح دام زیر نظر دامپزشکی
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه به دلیل خاص بسیاری از مردم ذبح را در منازل خود انجام میدهند، ابراز داشت: بهتر است برای سلامت و بهداشت بیشتر مردم ذبح خود را در پنج کشتارگاه فعال استان انجام دهند یا با تماس ۱۵۱۲ از کارشناسان بخواهند تا در محل حضور پیدا کند.
سعیدی در ادامه تصریح کرد: پایش سلامت دامهای قربانی نسبت به پنج سال گذشته رشد چهار برابری داشت که نشان میدهد همکاری رسانهها توانسته در اطلاعرسانی مؤثر به مردم نقشآفرین باشد که انتظار میرود همین رویه تداوم پیدا کند تا شاهد افزایش سلامت در جامعه باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه ذبح دام مستقیماً در سلامت مردم اثرگذار است لذا شهرداریها میتوانند در ارائه جایگاههای عرضه دام و راهنمایی لازم را به مردم درزمینهٔ مکان مناسب ذبح با دامپزشکی در مراسم عید قربان مساعدتهای لازم را انجام دهند تا از عرضه دام توسط دلالان و دورهگردها جلوگیری شود.
وقوع هفت مورد مرگ و میر ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه در تابستان امسال هفت مورد مرگومیر و بیش از ۵۰ مورد بیمارستانی ناشی از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گزارششده است، ابراز داشت: بیماریهای بسیاری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که ذبح غیراصولی میتواند منجر به سرایت بیماریهای خطرناکی مانند تب کریمه کنگو در کشور شود.
سعیدی در ادامه تصریح کرد: ویروس تب کریمه کنگو میتواند از طریق ترشحات و خون دامهای آلوده از طریق دست به بدن ما وارد شود لذا استفاده از دستکش، لباس مناسب و دیگر تجهیزات برای افراد ضروری است که امیدواریم هم استانیها به این نکات اهتمام ویژه داشته باشند.
وی افزود: امسال در دو شهرستان دامغان و مهدیشهر بیماری هاری گزارششده است که عدم رعایت نکات بهداشتی لازم باعث انتقال و سرایت این بیماریها میشود لذا امیدواریم مردم این موارد را بهدقت رعایت و یا در موارد خاص حتماً به کارشناسان دامپزشکی مراجعه کنند.
نظر دهید