مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1397/02/11 - 12:00
  • تعداد بازدید : 112
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نبود تجهیزات پیش‌سردکن در کشتارگاه شاهرود نگران‌کننده است

سمنان - ایرنا - تامین تجهیزات پیش‌سردکن در کشتارگاه های دام برای جلوگیری از انتقال بیماری کشنده تب کریمه کنگو ضروری است که در استان سمنان فقط کشتارگاه شاهرود آن را ندارد و بر نگرانی ها افزوده است.

به گزارش  روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان و به نقل از خبرگزاری ایرنا، بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو از طریق گوشت گرم به انسان منتقل می شود و از سال 96 در کشور برای جلوگیری از ابتلای انسان به این بیماری، تامین تجهیزات پیش‌سردکن در تمام کشتارگاه ها به منظور نگهداری 24 ساعته فرآورده خام دامی به عنوان تنها راهکار جلوگیری از این بیماری ضروری شد.



در استان سمنان پنج کشتارگاه دام وجود دارد که به جز شاهرود، در تمام کشتارگاه ها پیش‌سردکن تامین و نصب شده است و نبود پیش‌سردکن در کشتارگاه شاهرود از سوی مدیرکل دامپزشکی سمنان نگران‌کننده اعلام شده است.



محمد سعیدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تا این لحظه شهرداری شاهرود با وجود اخطارها، هشدارها و تکالیف قانونی، هنوز اقدامی برای تامین پیش‌سردکن در کشتارگاه این شهر نکرده است.



مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد : شهرداری شاهرود درباره تامین پیش‌سردکن برای کشتارگاه این شهر، تنها به اقدام در آینده بسنده می کند.



وی خاطرنشان کرد : دامپزشکی نبود پیش‌سردکن در کشتارگاه شاهرود را مساله ای نگران‌کننده می داند، چرا که این مساله به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است.



سعیدی تاکید کرد : به منظور جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو، گوشت قرمز پس از کشتار باید دوره جمود نعشی را 24 ساعت طی کند تا عامل بیماری‌ها به ویژه تب کریمه کنگو از بین برود.



وی یادآور شد : کشتارگاه شهر شاهرود اکنون فاقد این شرایط است و گوشت در شرایط حاضر به صورت سنتی و گرم به دست مردم می رسد، به مردم شاهرود توصیه می کنیم گوشت قرمز گرم را پس از خرید 24 ساعت در یخچال نگهدارند و پس از آن به خردکردن و مصرف آن اقدام کنند.



سعیدی با اشاره به این که شهرداری‌ها طبق قانون باید نسبت به ایجاد کشتارگاه های بهداشتی و مناسب با نظارت دامپزشکی اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از تیر 96 بر اساس تصمیم استانی، باید به فوریت ظرف مدت یک ماه پیش‌سردکن موقت و ظرف 6 ماه پیش‌سردکن دائم در کشتارگاه های استان سمنان تامین می‌شد.



وی اضافه کرد : در کشتارگاه شاهرود نه تنها تاکنون پیش‌سردکن موقت بلکه پیش‌سردکن دائم مهیا نشده، در فصل گرما و با افزایش فعالیت کنه ها، امکان ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، ولی همچنان از سوی شهرداری شاهرود اقدامی برای تامین پیش‌سردکن انجام نشده است.



سعیدی تصریح کرد : دامپزشکی استان سمنان نگرانی شدید خود را نسبت به نبود پیش‌سردکن در کشتارگاه شاهرود اعلام می کند و درباره خطرات این مساله هشدار می دهد.



مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به برگزاری میزگردی با عنوان ساماندهی کشتارگاه های دام در استان سمنان در آذر 96 از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سمنان ،گفت: معاون شهرداری شاهرود در این نشست قول مساعد داد تا طی چند ماه پیش‌سردکن از سوی این شهرداری برای کشتارگاه تامین شود ولی همچنان این مساله راکد مانده است.



وی اضافه کرد : پیمانکار فعلی کشتارگاه شاهرود اعلام آمادگی کرده است تا از محل 200 میلیون ریال اجاره ماهانه، پیش‌سرکن برای این کشتارگاه تامین کند، ولی از سوی شهرداری شاهرود با این مساله موافقت نشده است.



مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تاکید کرد: مسایل کشتارگاه با طور مستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد و از سوی شهرداری شاهرود به راحتی مساله تامین پیش‌سردکن به تعویق می افتد.



استان سمنان در گذشته 11 کشتارگاه در شهرهای مختلف داشت که با نظارت‌های بهداشتی و اعمال قانون، اکنون پنج کشتارگاه دام در شهرهای سمنان، شاهرود ، گرمسار، دامغان و مهدی شهر فعالیت دارد که همگی به جز شاهرود، دارای تجهیزات پیش‌سردکن هستند.



 


  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 111362
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید