مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/02/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 90
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معجزه این میوه بر سلامت مغز و تقویت حافظه

یکی از پرخاصیت‌ترین میوه‌ها برای حفظ سلامت بدن هویج است که می‌توان از آن به عنوان یک نوشیدنی مطبوع و لذیذ برای پذیرایی از مهمانان نیز استفاده کرد. هویج یکی از خوراکی‌های اصلی در فرهنگ بسیاری از مردم در سراسر جهان است و در طیف رنگ‌های مختلفی از جمله بنفش، زرد، سفید، نارنجی و قرمز کمرنگ وجود دارد.

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، رنگ خاص و منحصربفرد هویج به خاطر وجود نوعی آنتی‌اکسیدان به نام کاروتنوئید بوده که یکی از اجزای آن بتاکاروتن برای حفظ سلامت بدن و جذب ویتامین A بسیار مفید است. این ماده مغذی می‌تواند برای تقویت قدرت بینایی و نیز سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت پوست، مبارزه با تولید رادیکال‌های آزاد، تعدیل قند خون و کمک به بهبود سلامت سلول‌های خونی، برطرف کردن احتقان و گرفتگی حلق و بینی، پاکسازی کلیه‌ها‌، ارتقای عملکرد مغز و نیز جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن چون سرطان و بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار گیرد. از جمله دیگر ویتامین‌ها در هویج می‌توان به ویتامین‌های C، D، E و K و همچنین بسیاری از مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و کلسیم اشاره کرد. هویج گیاهی بسیار مغذی بوده و به دلیل وجود فیبر بالا در الیافش برای پاکسازی دستگاه گوارش بسیار مفید است. هویج را می‌توان به انواع شیوه‌ها مصرف کرد. به عنوان مثال به صورت خام، آبگیری شده، پخته، کبابی، آب پز و حتی سرخ شده و در انواع مرباها، شیرینی و کیک‌ها‌، دسر و مرباها همچنین بسیاری از سالادها و خورشت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوشیدن آب هویج تازه به دلیل وجود سه ماده مغذی شامل بتاکاروتن، لوتئین و زیگزانتین می‌تواند برای سلامت چشم بسیار مفید باشد. این نوشیدنی می‌تواند مانع از بروز مشکلات بینایی از جمله دژنراسیون ماکولا به‌ویژه در افراد سالمند شود. کمبود ویتامین A می‌تواند باعث شب کوری در افراد شود که در صورت عدم درمان به نابینایی کامل منجر می‌شود.



کارشناسان کمبود ویتامین A بدن افراد را یکی از عوامل اصلی بروز نابینایی در دنیا می‌دانند که به راحتی قابل پیشگیری است و می‌تواند حتی مشکلاتی چون آب‌مروارید را در افراد برطرف و مانع از ایجاد آن شود. نوشیدن منظم آب هویج هر روز می‌تواند به دلیل دارا بودن انواع مواد مفید برای بدن، بیماری‌های مزمن را سرکوب می‌کند. به طور کلی عوامل بیماری‌زا از جمله انواع ویروس‌ها‌، باکتری‌ها و قارچ‌ها کمتر به بدن فردی که هر روز آب هویج می‌خورد، حمله می‌کنند. آب‌هویج تازه می‌تواند باعث کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی در افراد شود و همانند یک واکسن از فرد در برابر بروز امراض محافظت کند. هویج دارای ترکیباتی است که می‌تواند باعث کاهش استرس و نگرانی شود و به این ترتیب فرد کمتر به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شود چراکه استرس، عصبانیت و نگرانی از عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی در افراد است. هویج همچنین به کاهش سطح کلسترول خون و نیز افزایش تولید صفرا کمک می‌کند که عامل اصلی برای افزایش توانایی بدن در هضم مواد غذایی است. این ماده نه تنها باعث سلامت دستگاه گوارش و بهبود عمل هضم غذا می‌شود بلکه به طور مستقیم اثرات مثبتی بر افزایش تولید کلسترول خوب خون دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در یک لیوان آب هویج روزانه می‌تواند با ایجاد سلول‌های سرطان خون مقابله کند.



همچنین کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند زنان مبتلا به سرطان سینه که به طور منظم آب هویج مصرف می‌کنند، کمتر به عود سرطان دچار شده و روند بهبود و کنترل بیماری در آنها بسیار موفق‌تر از سایر زنان است. آب هویج نوعی سد دفاعی از بدن در مقابل بیماری‌ها و انواع التهاب‌ها ایجاد می‌کند و به این ترتیب از تشکیل سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند.



اگر می‌خواهید لبخندی زیبا داشته باشید و بیماری‌های دهان و دندان و به‌ویژه عفونت لثه هرگز به سراغ‌تان نیاید نوشیدن روزانه یک لیوان آب هویج را فراموش نکنید. مواد معدنی موجود در هویج دارای خواص ضد باکتریایی است که می‌تواند مانع از ایجاد حفره دندانی و بروز پوسیدگی شود. در صورتی که بلافاصله پس از اتمام غذا مقداری هویج یا آب هویج میل کنید، پلاک‌ها و لکه‌ها از روی مینای دندان‌هایتان پاک می‌شود. بتاکاروتن موجود در هویج برای ترمیم زخم‌ها و نیز درخشش پوست و مو بسیار مفید است و برای قرن‌ها از این ماده گیاهی به عنوان ضماد در درمان زخم در جنگ‌ها استفاده شده است.



در نهایت مصرف هویج یا آب هویج می‌تواند برای سلامت مغز بسیار موثر باشد و به بهبود عملکرد شناختی افراد کمک کند. نوشیدن آب هویج یکی از راه‌های موثر تقویت حافظه و جلوگیری از آسیب مغزی همچنین کند کننده روند ابتلا به بیماری آلزایمر است. کارشناسان اعتقاد دارند مواد مغذی درون هویج می‌تواند باعث رشد و تکثیر سلول‌های مغزی حتی در سنین بالا شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 223953
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید