مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1397/09/07 - 13:37
  • تعداد بازدید : 327
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
توليد 30 هزار تن گوشت قرمز

مدیر کل دامپزشکی استان سمنان از تولید 30 هزار تن گوشت قرمز خبر داد

30هزار تن تولیدی گوشت قرمز در استان سمنان می باشد که 84 هزار راس گاو، 600 هزار راس گوسفند ، بز و 12 نفر شتر در استان سمنان موجود می باشد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، مدیرکل دامپزشکی استان سمنان در گفتگو با خبرنگاران عصر اقتصاد به موضوعات مختلف حوزه دامپزشکی پرداخت.

 

ابتدا با یک معرفی و عملکرد شروع کردند. متولد سال 1353 و بومی ، دارای مدرک دکترای دامپزشکی و حدودا 5 سال مدیر کل دامپزشکی از سال 85 تا کنون در پست های مختلف مدیریتی استان و شهرستان. شایان به ذکر است قبل از سمت مدیر کل دامپزشکی معاونت سلامت اداره دامپزشکی استان و قبل از آن هم در اداره شهرستان سمنان مدیریت را در اختیار داشتند.

 

- عصر اقتصاد: چه نظارتی بر دام هایی که روزانه ذبح و بدست مردم میرسند دارید؟

 

12 کشتارگاه دام و طیور در سطح استان فعالیت می کنند که طبق قانون هر گونه کشتار باید در کشتارگاه صورت گیرد و گوشت سفید و قرمز که در مراکز عرضه توزیع می شود باید از کشتارگاه خارج شده باشد و بازرسی صحیح دامپزشکی بر آن صورت گرفته باشد و ناظرین بهداشتی ما در این کشتار حضور دارند که دام های مریض کشتار نشوند و در این راستا لاشه های بیمار را حذف و از چرخه مصرف خارج کنند.

 

ایشان در ادامه بیان داشت : طبق آمار 6 ماهه سال 97 که در حوزه دام 6.8596 رأس و در حوزه طیور 6.521.437 قطعه کشتار صورت گرفته که در حوزه دام 5/6 تن و در حوزه طیور 96 تن فراورده غیر قابل مصرف را ضبط نمودیم که عدد قابل توجهی ست. با توجه به این که بسیاری از مردم استان سمنان را به شهری خشک و بی آب می شناسند ولی در بحث پرورش شیلات موفق عمل کردیم.

 

- عصر اقتصاد: با توجه به اینکه بیماری VHS بسیاری از استخر های پرورش ماهی را از پای در آورده چه اقداماتی برای کنترل این بیماری از سوی دامپزشکی استان  صورت گرفته است؟

 

در موضوع پرورش شیلات اولین بحث ما، حوزه ظرفیت واحد هایی که دارای پروانه استخر های سرد آبی و گرم آبی هستند که واحد های و پروانه دارند شامل استخر آبی 84 مورد گرم آبی 37 مورد است. خیلی از واحد های ما فاقد پروانه هستند چون شرایط اخذ پروانه را ندارند و بعضی ها هم رغبتی به دریافت پروانه ندارند. بنا به بحث مالی و اقتصادی آنچه که مورد توجه است ظرفیت تولید گوشت آبزی استان می باشد که حدودا هزار تن در سال می باشد

 

در آمار ها ما این مراکز را مورد بازدید های مراقبتی و کنترل خودمان هم داریم از زمان ماهی ریزی تا وقتی که به بازار عرضه می شود. اما در حوزه ی بیماری های واگیر داری که در بحث آبزیان مطرح است چند نوع بیماری داریم یکی از آن ها VHS یک بیماری بود که در 2 سال گذشته تلفات زیادی در کشور داشت که خوشبختانه در سمنان کارنامه ی قابل قبولی داریم.

 

- عصر اقتصاد : چه تعداد جوجه ریزی در مرغداری های استان و واحد های پرورش طیور داشتیم و تلفات این واحد ها چقدر بوده است؟

 

در حوزه طیور یک صنعت بسیار پیچیده ای است در استان بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است. صنعت طیور از لاین، اجداد، مرغ مادر، مزارع پرورش و صنایع وابسته مثل کشتارگاه ها را به خودش اختصاص داده و بیشترین اشتغال را در صنعت  دامپروری دارد و بیشترین حساسیت را داراست رتبه استان در حوزه طیور در سطح کشور رتبه 14 است. سرانه تولید مرغ گوشتی در استان 3 برابر میانگین سرانه کشوری است . ما 511 واحد مرغداری داریم که از این مزرعه مرغ گوشتی تولید می شود. ظرفیت سالانه جوجه ریزی هم بیش از 48 میلیون ظرفیت سالانه است ولی آنچه که در جوجه ریزی اتفاق افتاد کمتر از این ظرفیت است که نشان می دهد مرغداری ها با تمام ظرفیت فعالیت نکردن بنا به دلایل اقتصادی شاید بیشتر و 47 هزار تن تولید گوشت مرغ داریم  و بیش از 20 هزار تن که حائز رتبه است.

کار انجام شده در حوزه طیور بحث مراقبت و نظارت شیوه فعالیت از زمانی که جوجه دارد مرغداری می شود تا زمان کشتار که شامل پرورش ،کشتارو حمل و نقل گوشت مرغ می شود که در نهایت می رسد بدست مردم.

 

همچنین آموزش هایی برای مراکز عرضه محصولات داریم که چگونگی مصرف و شیوه نگهداری می باشد. در سال 96 حدودا 30 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده و سال 97 حدودا  14 میلیون بوده در این راستا نمونه های مرضی که برداشت می کنم و کنترل می کنیم از نظر سلامت و بیماری ها 18 هزار مورد در سال 96 و در سال 97 حدودا بیش از 5300 مورد نمونه مرضی داشتیم که 745 مورد بازدید انجام شده و تقریبا 30 هزار مورد آزمایش انجام شده که 13 هزار مورد آن در حوزه دولت بوده که یکی از بیماری های شاخص این صنعت آنفولانزای پرندگان است که سالهای گذشته در سطح استان نداشتیم علی رغم اینکه در گذشته ما در تامین تخم مرغ در سطح کشور دچار مشکل شده بودیم و مشکلاتی برای مردم پیش آمد ما توانسته ایم که حتی تخم مرغ پایتخت را تامین کنیم. این صنعت حدودا 40 واحد مرغ تخم گذار دارد با 2 میلیون ظرفیت نگهداری که ما توانستیم این ظرفیت را حفظ کنیم بجز یکی در مورد کانون روستایی در سال 95-96 ضربتی مهار شد و به چرخه راه یافت.

 

اقداماتی که انجام می دهیم اول اطلاع رسانی، آگاه سازی، افزایش دانش و آموزش به بهره برداران به جهت جهت اینکه چگونگی پرورش را بدانند و از علم روز آگاهی پیدا کنند و با تکنولوژی مدرن آشنایی داشته باشند. چگونگی رعایت امنیت زیستی به معنای اینکه از ورود هر گونه بیماری به واحد ها جلوگیری شود.

 

- عصر اقتصاد : چه برنامه هایی در آینده برای عرضه گوشت قرمز با کیفیت و جلوگیری از بیماری تب برفکی که بسیاری از گاو داری ها را زمین گیر کرده دارید؟ 

 

این بیماری بسیار مهم است بیش از 25 درصد ضایعات ایجاد می کنند در این راستا اداره کل دامپزشکی برنامه هایی در آینده برای جلوگیری از بیماری های تب برفکی یا عرضه گوشت با کیفیت دارد.

 30هزار تن تولیدی گوشت قرمز در استان سمنان می باشد که 84 هزار راس گاو، 600 هزار راس گوسفند ، بز و 12 نفر شتر در استان سمنان موجود می باشد. صنعت دام را بیماری های واگیری مختلفی تهدید می کند از جمله بیماری های تب برفکی که تنها راه برای جلوگیری از این بیماری واکسیناسیون های مختلف است و در آخر شعار ما امنیت غذایی ، بهداشت عمومی و سلامت جامعه استاندارد های تولید در تجارت های جهانی می باشد در این زمینه در سمنان اقدامات مختلفی صورت گرفته است.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 2796
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید