مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1401/03/16 - 04:49
  • تعداد بازدید : 445
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان

سمنان از استان‌های پاک کشور از لحاظ شیوع تب کریمه گنگو است

دکتر حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان عنوان نمود این استان از لحاظ آلودگی دام ها به بیماری تب کریمه کنگو جزء استان های پاک کشور به شمار میرود:

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوع کنه بروز می‌کند و تا کنون در استان سمنان شیوع بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.

وی در ادامه گفت: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می‌شود و از این رو اداره کل دامپزشکی استان سمنان از اسفند تا شهریور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدام های پیشگیرانه انجام می‌دهد.

ایشان افزود: سم‌پاشی از جمله اقدام های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب می‌شود و این اقدام در روستاها و مناطق عشایری سراسر استان سمنان  تا پایان فصل گرما ادامه دارد.

دکتر حسینی تصریح کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی می‌شود و تاکنون ۴۲۰ هزار راس دام و ۵۱۱ هزار و ۵۴۰ متر مربع جایگاه نگهداری دام روستایی و عشایری به صورت رایگان سمپاشی شد و این روند ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اضافه کرد: بیش از چهار هزار و ۸۰۰ پیامک و یکهزار برگ اطلاعیه به منظور آموزش و اطلاع‌رسانی  برای پیشگیری از شیوع تب کریمه گنگو بین دامداران عشایری و مناطق روستایی توزیع شده است.

وی یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل می‌شود، اما ویروس عامل این بیماری به شدت به سرما حساس است و در اثر سرما غیرفعال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاه‌ها با نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری بین دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد در سردخانه کشتارگاه ها به بازار عرضه می‌شود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه فرآورده های خام دامی ضمن اطمینان از سالم بودن فرآورده از ابتلا به بیماری مصون می مانند.

در پایان مدیر کل دامپزشکی استان سمنان اضافه نمود: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در پیش سردکن کشتارگاه در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد است.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 286835
کلمات کلیدی
saeed khabbaz

saeed khabbaz

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید