مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/07/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خدمات حوزه دامپزشکی در رفع تهدیدهای زیستی، مهم است

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه خدمات حوزه دامپزشکی در رفع تهدیدهای زیستی، مهم است ، گفت: جایگاه رفیع حوزه دامپزشکی به درستی تبیین نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر مسعود هاشم زاده در مراسم گرامیداشت روز ملی دامپزشکی با تاکید بر لزوم معرفی خدمات حوزه دامپزشکی گفت: یکی از مشکلات حوزه دامپزشکی این است که جایگاه دامپزشکی نه تنها در جامعه که نزد خود دامپزشکان نیز به درستی تبیین نشده است و خدمات این بخش هم ارزان ارائه می شود.

وی افزود : اهمیت و نقش حوزه دامپزشکی حتی برای سیاستمدارانی که مسئولیت دارند، مشخص نیست و آنها از این حوزه مهم غافل هستند.

هاشم زاده با بیان اینکه فعالیت های حوزه دامپزشکی فراتر از بخش اقتصادی بوده و از نظر اجتماعی نیز حائز اهمیت است، تاکید کرد:

وظیفه داریم با معرفی مصادیق و گستره فعالیت های دامپزشکی در جامعه، مردم را درباره سلامتشان و آنچه باید از این حوزه مطالبه داشته باشند، آگاه کنیم.

وی اضافه کرد: همراهی و همسویی مردم با فعالان دامپزشکی موجب می شود قانونگذران و مجریان قانون نیز خواسته های آنها را پیگیری و اجرا کنند.

رئیس موسسه رازی افزود: با توجه به اینکه بخشی از فعالیت این موسسه مربوط به تحقیقات دامپزشکی است، تلاش کردیم تحقیقات این بخش با تحقیقات سازمان دامپزشکی همسو باشد.

هاشم زاده در ادامه با بیان اینکه کشور در معرض تهدیدات زیستی است، گفت: وظیفه ما برنامه ریزی برای جذب نخبگان و استعدادهای درخشان برای ورود به حوزه تحقیقات دامپزشکی است تا کشور را در این بخش از خطر مصون نگه داریم.


بنابراین گزارش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید 40 محصول متنوع، بزرگترین مرکز تولید حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات در کشور است.

بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی در سال 1329 با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش های قدیمی موسسه رازی است.

در این بخش 40 نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه، در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می گیرد.

هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع هامستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.

در این بخش سالانه بیش از 50 هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده، برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.

تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می شود، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی ارزیابی قمی شود تا اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.

با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک،  کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.

بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی پیروی می کند.

بسیاری از کشورهای منطقه و خاور میانه خواستار سرم های این موسسه برای درمان گزیدگی ها هستند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 221406
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید