مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1401/02/24 - 08:46
  • تعداد بازدید : 506
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان

تب کریمه کنگو در سمنان مشاهده نشده است

دکتر حمیدرضا حسینی از عدم مشاهده مورد مثبت ابتلا به تب کریمه کنگو در استان سمنان خبر داد:

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: بر اساس گزارشاتی که در ۵ سال اخیر دریافت کردیم و با وجود برنامه مراقبتی فعالی که داریم تا کنون مورد مثبت مبتلا به تب کریمه کنگو در استان سمنان مشاهده نکرده ایم.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به شروع انجام تمهیدات پیشگیرانه از اسفند ماه سال گذشته تأکید کرد: عملیات سم پاشی با دو هدف کنترل جمعیت ناقل انگل های خارجی که باعث انتقال بیماری های دامی میشوند و همینطور کنترل انگل های خارجی که ممکن است برای جوامع انسانی نیز مخاطراتی را به وجود بیاورند؛ تا اوایل پاییز سال جاری ادامه پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان این که به حد کفایت استان سم مورد نیاز برای سمپاشی مهیا شده است، عنوان کرد: علاوه بر سمی که به صورت دولتی برای دام عشایر تهیه شده، به منظور استفاده دامداران صنعتی در داروخانه های فعال سطح استان نیز به میزان کافی سم وجود دارد.

دکتر حسینی ضمن اشاره به فعالیت ۶ کشتارگاه نیمه صنعتی و سنتی در سطح استان سمنان خاطر نشان کرد: قبل از کشتار دام با نظارت مسئولین فنی کشتارگاه ها عملیات سمپاشی صورت گرفته و پس از معاینه و پایش وضعیت دام ها و حصول اطمینان از سلامت دام؛ اقدام به ذبح دام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان در ادامه اظهار کرد: دامی که ناقل بیماری کریمه کنگو است فاقد علائم بالینی مشهود است. لذا جهت حصول اطمینان از عدم عرضه گوشت مبتلا به آلودگی، پس از کشتار دام، گوشت دام در حدود ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه نگهداری می شود تا در صورتی که دام در زمان ذبح به صورت نهفته آلوده به عامل بیماری زا باشد با سرد شدن گوشت این عامل از بین برود.

وی عنوان کرد: با توجه به خطرناک بودن بیماری تب کریمه کنگو، عموم مردم استان گوشت مصرفی خود را از مراکز مجازی که تحت نظارت دامپزشکی فعال هستند؛ تهیه کنند و در هنگام تهیه، شست و شو و خرد کردن گوشت خریداری شده از دستکش استفاده کنند.

ایشان افزود: چنانچه شهروندان قصد استفاده از گوشت نذری دارند؛ حتما قبل از استفاده گوشت را ۲۴ ساعت در دما ۳ تا ۴ درجه سانتی گراد و در یخچال نگهداری کنند تا از مخاطرات احتمالی ذکر شده به دور باشند.

دکتر حسینی در پایان گفت: سامانه شبانه روزی اخذ گزارشات مردمی با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی آماده دریافت گزارشات مردمی در تمام زمینه های مرتبط با دامپزشکی مانند زنده فروشی پرندگان، کشتار غیر مجاز و … است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 286062
کلمات کلیدی
saeed khabbaz

saeed khabbaz

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید