بسته بندی، عامل گرانی گوشت در فروشگاه های زنجیرهای
رئیس شورای تأمین کنندگان دام گفت: فروشگاههای زنجیرهای پس از خرید لاشه اقدام به جداسازی استخوان و لوکس بازی محصول مینمایند و درنهایت با قیمت های سرسام آوری به مصرف کنندگان عرضه می نمایند.
منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام در گفتگو با خبرنگارصنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه کمبودی در تأمین گوشت قرمز وجود ندارد، اظهار داشت: با توجه به آنکه بخش عمده دام زنده و گوشت قرمز از منابع داخلی و بخش دیگر از محل واردات تأمین میشود، از این رو دلیلی مبنی بر کمبود عرضه در دام در میادین نیست.
به گفته وی عرضه محدود دام توسط تولیدکنندگان و سودجویی چوبداران و دلالان از جمله دلایل اصلی گرانی گوشت طی روزهای اخیر در بازار به شمار میرود.
پوریان ادامه داد: علی رغم تأمین گوشت مورد نیاز و کاهش تقاضا به دنبال افزایش بی رویه قیمت ها، اما همچنان نرخ این محصول به طور غیر قابل ملاحظهای روند صعودی به خود گرفته است.
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده با اشاره به اینکه دستگاههای متولی باید نظارت بیشتری بر بازار داشته باشند، افزود: نرخ هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه در قصابیها نباید فراتر از ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان باشد، این درحالی است که با نرخهای بالاتر از ۴۰ هزارتومان به دست مصرف کنندگان میرسد.
پوریان با بیان اینکه قصابان برای دستیابی به سود بیشتر حاضر به کاهش قیمت نیستند، افزود: بررسیهای موجود در بازار بیانگر آن است که برخی قصابان حاضرند گوشت روی دستشان بماند و فاسد شود، اما با نرخهای مناسب اقدام به عرضه محصول نکنند که این امر ناشی از مشکل جدی در شبکه توزیع است.
وی با اشاره به ضرورت درجه بندی گوشت برحسب کیفیت بیان کرد: درجه بندی گوشت در سه بخش بره، میش و بز از جمله راهکارهای اساسی در جهت تعادل قیمت به شمار میرود که اتحادیه گوشت گوسفندی باید هر چه سریعتر نسبت به اجرای این مسئله اقدام نماید.
پوریان عرضه گوشت در فروشگاههای زنجیرهای یکی دیگر از دلایل دیگر نوسانات قیمت دانست و افزود: فروشگاههای زنجیرهای لاشه را با قیمت پایینی از کشتارگاه خریداری نموده و سپس در سیستم خود اقدام به جداسازی استخوان و لوکس بازی محصول مینمایند که درنهایت با قیمتهای سرسام آوری حدود ۵۰ هزار تومان گوشت بی استخوان را عرضه مینمایند که این امر یکی از اشکالات بازار به شمار میرود چرا که گرانی بیش از حد بر کالاهای استراتژیک تأثیرات نامطلوب سیستم دامپروری و کاهش تقاضا را به همراه دارد.
نظر دهید