مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/10/11 - 12:00
  • تعداد بازدید : 111
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

اینکه بگویند ناظرین شرعی و بهداشتی را بردارید، هیچ عقل سلیمی این مسأله را نمی‌پذیرد/ مواردی را که آقای مرادی فرمودند، قبول نداریم

«حجت‌الاسلام حمزه کلانتری» افزود: اینکه مصاحبه کنند و نامه‌ای بنویسند به فردی که ما اصلا او را نمی‌شناسیم و جامعه را مخدوش کنند، هرگز توصیه نمی‌کنیم ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: انتشار نامه «حسین مرادی» رئیس انجمن کشتارگاه‌های دام کشور به «مجید موافق قدیری» رئیس انجمن صنایع خوراک دام و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، که در آن مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی دامپزشکی و ناظرین ذبح شرعی، عواملی بی‌مسئولیت، بی‌تفاوت و غیر مؤثر خوانده شده بود، موجی از واکنش را در میان حرفه‌مندان این عرصه به وجود آورد.


 «حجت‌الاسلام حمزه کلانتری» مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور یکی از معترضان این نامه است که در گفت‌وگو با حکیم مهر به بیان دلایل خود می‌پردازد.


حکیم مهر: وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی چیست؟


ما در بحث نظارت شرعی سه وظیفه داریم که اگر از آنها کوتاهی کنیم باید پاسخگو باشیم؛ اول اینکه باید حلیت گوشت را تضمین کنیم. دوم اینکه باید طهارت گوشت را تضمین کنیم و سوم باید اجزاء حرام را که قابل انفکاک است، مشخص کنیم. در مورد سوم ما کمک کرده‌ایم که اجزا‌ء حرام را وارد چرخه غیر مصرف انسانی کنیم.


حکیم مهر: اخیرا آقای حسین مرادی رئیس انجمن کشتارگاه‌های دام کشور در نامه‌ای به آقای مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، مسئولین فنی و ناظرین بهداشتی دامپزشکی و ناظرین ذبح شرعی را عواملی بی‌مسئولیت، بی‌تفاوت و غیر مؤثر خوانده است. نظر شما در این خصوص چیست؟


خب این نظر ایشان است و به هیچ‌وجه به این شکل نیست؛ کمااینکه ما توانسته‌ایم از توزیع بسیاری از محموله‌های حرام جلوگیری کنیم که نمونه‌های آن هم به شکل حکم در دادگاه موجود است. همچنین ما توانسته‌ایم از توزیع ماهیان حرام بسیاری نیز جلوگیری کنیم. وظیفه ما این است و اگر ایشان فکر می‌کند که وظیفه ما غیر از این است و باید به کارهای فرعی وارد شویم، این را قانون برای ما مشخص نکرده است. قانون می‌گوید وظیفه ما نظارت و جلوگیری از ورود اجزا‌ء و محموله‌های حرام به بازار است. ما نیز در چارچوب وظایف خود، این کار را انجام داده‌ایم و امروز می‌توانیم بگوییم که نه به شکل صد در صد، اما تقریبا موفق بوده‌ایم.


ما موارد تخلف را طبق قانون به محاکم قضایی معرفی می‌کنیم و آنها هستند که در خصوص سرنوشت آن تصمیم می‌گیرند. در حال حاضر موارد زیادی داریم که در انبارهای ما گوشتی وجود دارد که ما آن را به محاکم قضایی معرفی کرده‌ایم و آنها باید تصمیم بگیرند.


ما وظیفه خود را انجام دادیم. اگر آقای مرادی تصور می‌کند که کارآمدی این است که ما در اختیار مدیریت کشتارگاه باشیم، ما این را از قانون برداشت نمی‌کنیم. چراکه قانون غیر از این ما را مکلف کرده است.


حکیم مهر: در واقع ایشان با این اظهار نظر، پاک بودن گوشت مصرفی ۸۰ میلیون ایرانی را زیر سوال برده‌اند.


متاسفانه بله. اما باید به این نکته توجه داشت که کدام جامعه است که بدون نظارت بهداشتی اجازه می‌دهد محموله‌های گوشتی وارد بازار شود؟ اگر این طور باشد بیماری‌های مشترک زیادی از دام وارد بازار می‌شود.


حکیم مهر: ایشان در بخش دیگری از این نامه به اشتغال کاذب کادر بهداشتی و ناظرین ذبح شرعی در کشتارگاه‌های دام اشاره کرده و تلویحاً بیان کرده که این موارد بهتر است زیر نظر کشتارگاه باشد.


اگر ایشان قصد دارند وظایف دیگری را به‌عنوان ناظر شرعی به ما تحمیل کنند، این را قانون باید به ما تکلیف کند. ما نمی‌توانیم خودمان قانونی را بنویسیم که قانون‌گذار از آن بی‌خبر است. قانون ما را مکلف به نظارت کرده است. حالا کشتارگاه بخواهد یا نخواهد. این یک تکلیف قانونی است که مجلس به عهده ما گذاشته است و ما مکلف هستیم که آن را انجام دهیم.


این مواردی را که آقای مرادی فرمودند، ما قبول نداریم. ناظران فنی ما باعث می‌شوند که ما گوشت را از نظر سلامت تضمین کنیم و ناظر بهداشتی ما تصمین کننده گوشت از نظر شرعی است. نمونه‌های فراوانی بوده که ما توانسته‌ایم تشخیص دهیم که از نظر شرعی مشکل داشته و از ورود آنها به بازار جلوگیری کنیم. امروز می‌توانیم بگوییم در زمینه جلوگیری از توزیع اجزای حرام بسیار موفق بوده‌ایم، اگرچه باز هم باید کار کنیم. این وظیفه ناظران شرعی ماست که این کار را انجام دهیم.


اینکه آقای مرادی فرموده‌اند ذابحین شرعی باید زیر نظر کشتارگاه باشند، قانون‌گذار ما را مکلف نکرده است. ما مستقل هستیم. اگر بخواهیم زیر نظر کشتارگاه باشیم، ناظران فنی و بهداشتی ما دیگر نمی‌توانند آن نظارت بهداشتی و شرعی مورد نظر را انجام دهند. ما مستقل و زیر نظر نهادی غیر از کشتارگاه هستیم.


ناظرین بهداشتی ما زیر نظر سازمان دامپزشکی و ناظرین شرعی ما نیز زیر نظر حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان‌های دامپزشکی کل کشور و جهاد کشاورزی هستند و ما طبق دستوراتی که از ما فوق می‌رسد، به وظایف خود عمل می‌کنیم. ما به هیچ عنوان تحت نظارت مدیریت کشتارگاه نیستیم. اگر تحت نظارت آنها باشیم به ما خدشه وارد می‌شود که چگونه وظایف قانونی خود را اعمال می‌کنید. به همین خاطر می‌گوییم اگرچه به تک تک مسئولین کشتارگاه‌ها احترام می‌گذاریم و با آنها تعامل داریم، اما زیر نظر آنها نیستیم و نظارت حاکمیتی داریم.


علاوه بر آن قانون ما را به عنوان ضابط قضایی قلمداد کرده و به صراحت می‌گوید ناظرین شرعی حکم ضابطین قضایی هستند. ضابط قضایی که نمی‌تواند زیر نظر کشتارگاه باشد. ضابط قضایی یک وظیفه مشخص دارد که برای او در قانون مشخص شده است و طبق قانون انجام وظیفه می‌کند.


حکیم مهر: نظارت شرعی بر دام‌هایی که خارج از کشور ذبح می‌شوند، به چه شکل است؟


نظارتی که ما به ذبح دام در خارج از کشور می‌کنیم به حدی دقیق است که می‌توانیم بگوییم حتی اگر یک کیلوگرم گوشت وارد کنیم، هم نظارت شرعی روی آن داریم و هم نظارت بهداشتی؛ آن ۳ فرمول را که به‌عنوان وظایف نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی خدمت شما عرض کردم، اعمال می‌شود.


در تمام کشورهایی که از آنها گوشت وارد می‌کنیم، ناظران ما به شکل تئوری و عملی در کشتارگاه‌های دام و طیور آموزش دیده و سپس اعزام شده‌اند تا به شکل مستقیم از ابتدا تا انتهای کار را نظارت کنند. شاید نظارت هیچ کشوری مانند ایران نباشد. امروز از برزیل گوشت وارد می‌کنیم و در تمام فرایند آن ناظر داریم که از ابتدای ذبح تا انتهای آن را نظارت می‌کنند و سپس اجازه ورود به کشور می‌دهیم.


اگر ناظرین اعزامی بهداشت و سلامت گوشت را تایید نکنند، ما هرگز اجازه ورود آن گوشت را به کشور نمی‌دهیم. اگر جایی هم وارد شده است، جلوی توزیع آن را گرفته‌ایم.


حکیم مهر: به افرادی که با اظهارنظرهای این چنینی حیثیت و اعتبار یک گروه از بدنه دامپزشکی کشور را زیر سوال می‌برند، چه توصیه‌ای دارید؟


نظر من این است که هر کس در چارچوب قانون و وظیفه خود حرف بزند. بنده هرگز اجازه ندارم که در چارچوب مدیریت یک کشتارگاه صحبت کنم. چرا که به‌عنوان یک مسئول در سازمان دامپزشکی هستم و مسئولیت اداره کشتارگاه به عهده مسئول کشتارگاه است.


مسئول نظارت بهداشتی به عهده سازمان دامپزشکی است که نظارت بهداشتی را انجام دهند و مسئولیت شرعی هم به عهده نمایندگی ولی فقیه است. اگر هر کس به وظایف خود عمل کند همه کارها درست می‌شود.


من از این آقایان انتظار دارم اگر جایی مشکلی وجود دارد به ما منعکس کنند، ما یقینا آن را پیگیری خواهیم کرد. اما اینکه بگویند ناظرین شرعی و بهداشتی را بردارید، هیچ عقل سلیمی این مساله را نمی‌پذیرد. ما جلسه می‌گذاریم اگر مشکل به حق باشد، آن را بررسی و تصمیم‌گیری می‌کنیم. اما اینکه مصاحبه کنند و نامه‌ای بنویسند به فردی که ما اصلا او را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم که آیا قانون مسئولیت او را به عهده او گذاشته یا نه و جامعه را مخدوش کنند، هرگز توصیه نمی‌کنیم.


حکیم مهر:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 225660
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید