الزام تهیه شیرخام مصرفی مراکز تولید و عرضه لبنیات از مراکز مجاز جمع آوری شیرخام
الزام تهیه شیرخام مصرفی مراکز تولید و عرضه لبنیات از مراکز مجاز جمع آوری شیرخام
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، به بهانه 8 اردیبهشت روز جهانی دامپزشکی ،دکتر محمد سعیدی مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: شیرخام به عنوان مهمترین فرآورده خام دامی است که بیش از 60 درصد حجم انواع فرآورده های خام دامی را به خود اختصاص داده است و نقش اساسی در جیره مصرفی خانواده ها دارد به همین منظور سلامت آن بسیار مهم است که در همین راستا طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی شیرخام در استان اجرا شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکسال و نیم از زمان اجرای این طرح گذشته ،گفت: در اجرای این طرح 60 درصد موفق بوده ایم و 40 درصد باقی مانده نیز حمایت و پشتیبانی سایر مراکز و ارگانهایی ازجمله دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، اصناف و ... را نیاز دارد تا به تدریج از عرضه شیرخام در مراکز و صنوف غیر مرتبط و بدون مجوز جلوگیری به عمل آید.
دکتر سعیدی افزود: شیر غنی از پروتئین و اسید آمینه، کلسیم و فسفر، ویتامین های مختلف و چربی می باشد که در بهره هوشی، رشد و استحکام استخوانها، سلامت لثه و دندان، جلوگیری از پوکی استخوان موثر و مصرف روزانه شیر توصیه می شود ولی اگر در پروسه های تولید، جمع آوری، نگهداری، عرضه، مصرف استانداردها و شرایط بهداشتی لازم رعایت نگردد می تواند تبدیل به ماده آلوده و بیماریزا گردد و علاوه بر آن شیر می تواند عامل انتقال بیماریهایی نظیر تب مالت، سل، لپتوسپیروز، سموم و ... گردد که ضرورت دارد مصرف کنندگان محترم شیر مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت و پاستوریزه تهیه نمایند و شیرخام را حداقل 5 دقیقه جوشانده و مصرف نمایند.
ایشان خاطرنشان ساخت: سلامت به عنوان مهمترین رکن زندگی جامعه باید مورد توجه عموم جامعه باشد و ضمن مهم دانستن اطلاعیه های بهداشتی، در ارتقاء کیفیت و سلامت فرآورده های خام دامی همکاری و همراهی نمایند و هرگونه ابهام یا سؤال و پیشنهاد را از طریق ادارات شهرستان یا سامانه 1512 پیگیری نمایند.
نظر دهید