چهارشنبه 11 تیر 1404

flag
  • 1404/04/08 - 06:11
  • تعداد بازدید : 16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر وحید قدس معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان سمنان:

استان سمنان عاری از بیماری تب کریمه کنگو است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر وحید قدس معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو یک بیماری عفونی، تب‌دار و خونریزی‌دهنده مشترک بین انسان و دام است که اولین‌بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین شناسایی و در ایران نیز نخستین‌بار در سال ۱۳۷۸ گزارش شده است که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در استان سمنان گزارش نشده است، اما با توجه به نبود علائم قطعی بیماری در دام، متأسفانه هر ساله شماری از هموطنان کشورمان به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و رعایت توصیه‌های بهداشتی ضروری است.

وی در ادامه با بیان اینکه این بیماری عمدتاً از طریق گزش کنه آلوده و یا تماس با خون و ترشحات بدن حیوان آلوده منتقل می‌شود، افزود: همچنین خرد شدن یا له کردن کنه آلوده روی بدن حیوان نیز می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد. گفت: در دام‌ها، بیماری معمولاً بدون علائم خاص و تنها به صورت تب گذرا بروز می‌کند اما در انسان، علائم شدیدی مانند تب بالا، سردرد، سرگیجه، درد مفاصل و عضلات، مشکلات گوارشی و خونریزی‌های گسترده مخاطی ظاهر می‌شود و تشخیص دیرهنگام یا عدم درمان مناسب، عواقب مرگباری به دنبال خواهد داشت.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان  سمنان با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در کنترل بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌ کنگو بیان کرد: مبارزه با کنه‌های ناقل این بیماری از طریق سمپاشی دام و اماکن دامی، پرهیز از مصرف فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی به ویژه لاشه و آلایش حاصل از کشتار غیرمجاز دام و همچنین پرهیز از تماس مستقیم با دام و ترشحات دامی، از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از شیوع این بیماری است.

در پایان دکتر قدس آموزش و اطلاع‌رسانی به گروه‌های در معرض خطر را بسیار مهم دانست و گفت: مبارزه با ناقلان از طریق سمپاشی منظم دام و اماکن دامی و اتخاذ اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای در حمل‌ و نقل و نگهداری دام، همراه با نظارت بهداشتی بر کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه، به‌ویژه اجرای طرح‌های تشدید نظارت بهداشتی در ایام خاص مانند عید سعید قربان، از دیگر تمهیدات پیش‌بینی شده است همچنین استفاده از پوشش‌های حفاظت فردی برای افراد شاغل در عرصه دامداری نظیر قصابان، چوبداران، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان و مصرف گوشت و آلایش خوراکی پس از نگهداری ۲۴ ساعته در یخچال و ایجاد جمود نعشی، مورد تأکید دامپزشکی است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 341039
کلمات کلیدی
saeed khabbaz

saeed khabbaz

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور