مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/02/16 - 12:00
  • تعداد بازدید : 84
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

محقق ایرانی و ساخت دست مصنوعی‌ ادراکی که آنچه را لمس می‌کند می‌بیند

امروز اندام‌های مصنوعی متعددی اختراع شده‌اند که مستقیما از سیستم عصبی مغز فرمان می‌گیرند و با نیروی ذهن حرکت می‌کنند. حال یک محقق ایرانی در دانشگاه نیوکسل بریتانیا یک بازوی مصنوعی ابداع کرده است که علاوه بر اینها، قابلیت یادگیری دارد و از دید دوربین و کامپیوتر برای شناسایی اشیایی که به آنها برخورد می‌کند، بهره می‌برد و بر اساس جنس و نوع شیء آن را لمس می‌کند و می‌گیرد.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، دکتر کیانوش نظرپور، مدرس ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه نیوکسل، در مورد این دست مصنوعی می‌گوید: «واکنش‌پذیری یکی از موانع مهمی است که در ساخت اندام مصنوعی با آن مواجه هستیم. حتی اندام‌های مصنوعی پیشرفته همانند بازوی لوک که فردی به نام دین کامن آن را طراحی کرده است، نسبت به دست واقعی خیلی کند حرکت می‌کند. اما ما با استفاده از دید یکپارچه کامپیوتری و پردازش خارجی، این دست مصنوعی را به گونه‌ای طراحی کرده‌ایم که می‌تواند در بازه زمانی هزارم ‌ثانیه واکنش نشان دهد».


وی می‌افزاید: «کاربر این دست مصنوعی به راحتی می‌تواند در یک چشم به هم‌زدن یک فنجان و یک تکه بیسکویت را لمس کند و بردارد و در جهت درست به حرکت درآورد».


این تیم تحقیقاتی از شبکه‌ عصبی مصنوعی استفاده کرده‌اند تا دست مصنوعی قابلیت یادگیری داشته باشد و بتواند آنچه را در نزدیکی‌اش وجود دارد تشخیص دهد و بر اساس آن نیروی وارد بر شیء را برای لمس یا برداشتن آن تنظیم کند.


غزل قضایی، نامزد دکترای افتخاری در دانشگاه نیوکسل که در توسعه هوش مصنوعی این دست مصنوعی به این تیم کمک می‌کند، می‌گوید: «این کامپیوتر نه تنها شیء را با یک تصویر تطبیق می‌دهد، بلکه یاد می‌گیرد که اشیاء‌ را چطور تشخیص دهد و آن را بر اساس جنس و نوع رده‌بندی می‌کند تا بتواند بدون صدمه زدن به اشیاء آنها را بردارد».


وی می‌افزاید: «این چیزی است که تاکنون نمونه آن را ندیده‌اید و گام بزرگی در زمینه توسعه اندام‌های زیستی به شمار می‌رود».


به گفته وی، این دست مصنوعی چهار نوع عملکرد برای گرفتن اشیاء دارد: مچ دست خنثی (برای بلند کردن بطری شیشه‌ای)، مچ دست چرخشی (برای هل دادن جسم)، حالت سه‌پایه (برای بلند کردن توپ بولینگ) و حالت نیشگون گرفتن برای برداشتن اجسام ریز.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 224701
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید