طرح استفاده از بقایای تولیدات کشاورزی در تغذیه دام اجرا میشود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح استفاده از بقایای تولیدات کشاورزی در تغذیه دامها در ۱۱ استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تورج صارمی گفت : با اجرای طرح بهبود مدیریت تغذیه دام با روش های خوراک دهی، ذخیره سازی خوراک و استفاده از انواع مواد علوفه ای، می توانیم راندمان تولید در واحدها را بهبود بخشیم.
وی افزود:بیش از 60 تا 70 درصد از هزینه های تولید مربوط به بخش تغذیه دام است، بنابراین باید با راهکارها و دستاوردهای روز دنیا به بهبود مدیریت تغذیه دام کمک کنیم.
صارمی با بیان اینکه با بهبود تغذیه، درصد هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول کاهش می یابد، افزود: البته در تنظیم و متوازن کردن جیره ها باید مطابق با استانداردهای روز عمل کنیم و استفاده از افزودنی و مکمل هایی که به بهبود راندمان تولید، بهبود سلامت دام و ارتقای کمی و کیفی تولید کمک می کند ، مد نظر باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی در خصوص سلامت دام گفت: در کنار ارتقای کمی و کیفی تولید، سلامت دام نیز موضوع بسیار مهمی است که با استفاده از روش ها و استانداردهای روز دنیا باید بتوانیم شرایط لازم برای افزایش راندمان و کیفیت تولید دام در طول دوره اقتصادی اش را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این دفتر برنامه مدونی برای طرح بهبود تغذیه در واحدهای دامداری از جمله گاو شیری دارد تا زمینه ارتباط دامداران با بخش خصوصی، مراکز علمی و دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی برای انتقال دانش روز دنیا را فراهم کند که می توان به برگزاری کارگاه های آموزشی اشاره کرد.
صارمی بر استفاده از ظرفیت بکارگیری بقایای تولیدات کشاورزی و کارخانه های صنایع غذایی در تغذیه دام تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت تامین علوفه و آب مورد نیاز واحدهای دامی، یکی از برنامه هایی که در دو سال اخیر آغاز کرده ایم، استفاده از ضایعات خوراکی است.
وی افزود: با همکاری موسسات تحقیقاتی از جمله موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در حال بررسی طرح های استفاده از بقایای مختلف در تغذیه دام و صدور دستور کار اجرایی آن هستیم.
این مسئول ادامه داد: برای فرآوری بقایا در استان ها، مشوق هایی اختصاص می یابد.
به گفته وی، امسال با استفاده از دستورالعمل های تحقیقاتی و اجرایی، امکان استفاده از بقایای پسته، سیب زمینی و نیشکر پس از برداشت، سر شاخه خرما، کارخانه های تولید میوه و آبمیوه و کارخانه های تولید محصولات رب در تغذیه دام به صورت ازمایشی در 11 استان کشور اجرایی می شود.
صارمی تاکید کرد: این روش می تواند بخشی از نیاز تغذیه ای کشور را در تامین اقلام مورد نظر برای تغذیه دام تامین کند. همچنین می تواند برخی مشکلات مربوط به اثار زیست محیطی را که در اثر وجود ضایعات این بقایا بوجود می آورد ، کاهش دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی از تدوین شیوه نامه اجرایی استفاده از خوراک های کمتر رایج در تغذیه طیور در سال 96 خبر داد و گفت: برای کم کردن واردات محصولاتی همچون ذرت یا کنجاله سویا، از خوراک متنوع تری در تغذیه طیور استفاده می شود.
وی تصریح کرد: همچنین در سال های اخیر زمینه عملیاتی کردن امکان استفاده از علوفه های جایگزین با نیاز آبی کم را فراهم کردیم و تلاش می کنیم از علوفه هایی همچون سورگوم، تاج خروس و چغندر علوفه ای که به شرایط کم آبی و خشکسالی مقاومند در تغذیه دام بکار گیریم.
صارمی ادامه داد: در حال انجام آزمایش های لازم برای بررسی ساختار مواد مغذی علوفه های جایگزین در موسسات تحقیقاتی هستیم که امیدواریم با تدوین شیوه اجرایی برای مصرف این اقلام در تغذیه دام، انتقال تجارب به دامداران با همکاری مراکز ترویجی و معاونت زراعت در کاشت، داشت و برداشت این محصولات جایگزین، موفق عمل کنیم.
به گفته این مسئول، با برگزاری کارگاه های آموزشی می توان زمینه انتقال موضوع های علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش دام و بهبود مدیریت تغذیه دام همگام با بخش خصوصی و با استفاده از ظرفیت استادان و محققان بین المللی را فراهم کرد.
وی افزود:بیش از 60 تا 70 درصد از هزینه های تولید مربوط به بخش تغذیه دام است، بنابراین باید با راهکارها و دستاوردهای روز دنیا به بهبود مدیریت تغذیه دام کمک کنیم.
صارمی با بیان اینکه با بهبود تغذیه، درصد هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول کاهش می یابد، افزود: البته در تنظیم و متوازن کردن جیره ها باید مطابق با استانداردهای روز عمل کنیم و استفاده از افزودنی و مکمل هایی که به بهبود راندمان تولید، بهبود سلامت دام و ارتقای کمی و کیفی تولید کمک می کند ، مد نظر باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی در خصوص سلامت دام گفت: در کنار ارتقای کمی و کیفی تولید، سلامت دام نیز موضوع بسیار مهمی است که با استفاده از روش ها و استانداردهای روز دنیا باید بتوانیم شرایط لازم برای افزایش راندمان و کیفیت تولید دام در طول دوره اقتصادی اش را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این دفتر برنامه مدونی برای طرح بهبود تغذیه در واحدهای دامداری از جمله گاو شیری دارد تا زمینه ارتباط دامداران با بخش خصوصی، مراکز علمی و دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی برای انتقال دانش روز دنیا را فراهم کند که می توان به برگزاری کارگاه های آموزشی اشاره کرد.
صارمی بر استفاده از ظرفیت بکارگیری بقایای تولیدات کشاورزی و کارخانه های صنایع غذایی در تغذیه دام تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت تامین علوفه و آب مورد نیاز واحدهای دامی، یکی از برنامه هایی که در دو سال اخیر آغاز کرده ایم، استفاده از ضایعات خوراکی است.
وی افزود: با همکاری موسسات تحقیقاتی از جمله موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در حال بررسی طرح های استفاده از بقایای مختلف در تغذیه دام و صدور دستور کار اجرایی آن هستیم.
این مسئول ادامه داد: برای فرآوری بقایا در استان ها، مشوق هایی اختصاص می یابد.
به گفته وی، امسال با استفاده از دستورالعمل های تحقیقاتی و اجرایی، امکان استفاده از بقایای پسته، سیب زمینی و نیشکر پس از برداشت، سر شاخه خرما، کارخانه های تولید میوه و آبمیوه و کارخانه های تولید محصولات رب در تغذیه دام به صورت ازمایشی در 11 استان کشور اجرایی می شود.
صارمی تاکید کرد: این روش می تواند بخشی از نیاز تغذیه ای کشور را در تامین اقلام مورد نظر برای تغذیه دام تامین کند. همچنین می تواند برخی مشکلات مربوط به اثار زیست محیطی را که در اثر وجود ضایعات این بقایا بوجود می آورد ، کاهش دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی از تدوین شیوه نامه اجرایی استفاده از خوراک های کمتر رایج در تغذیه طیور در سال 96 خبر داد و گفت: برای کم کردن واردات محصولاتی همچون ذرت یا کنجاله سویا، از خوراک متنوع تری در تغذیه طیور استفاده می شود.
وی تصریح کرد: همچنین در سال های اخیر زمینه عملیاتی کردن امکان استفاده از علوفه های جایگزین با نیاز آبی کم را فراهم کردیم و تلاش می کنیم از علوفه هایی همچون سورگوم، تاج خروس و چغندر علوفه ای که به شرایط کم آبی و خشکسالی مقاومند در تغذیه دام بکار گیریم.
صارمی ادامه داد: در حال انجام آزمایش های لازم برای بررسی ساختار مواد مغذی علوفه های جایگزین در موسسات تحقیقاتی هستیم که امیدواریم با تدوین شیوه اجرایی برای مصرف این اقلام در تغذیه دام، انتقال تجارب به دامداران با همکاری مراکز ترویجی و معاونت زراعت در کاشت، داشت و برداشت این محصولات جایگزین، موفق عمل کنیم.
به گفته این مسئول، با برگزاری کارگاه های آموزشی می توان زمینه انتقال موضوع های علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش دام و بهبود مدیریت تغذیه دام همگام با بخش خصوصی و با استفاده از ظرفیت استادان و محققان بین المللی را فراهم کرد.
نظر دهید