مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/03/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 83
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سهم ۶۰ درصدی ذرت در واردات نهاده‌های دامی

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از مجموع واردات سه میلیارد دلاری نهاده‌های دامی کشور مربوط به ذرت است.



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مجید موافق قدیری با اشاره به نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور مانند ذرت، کنجاله سویا، جو، گندم و سایر موارد افزود: تامین بخشی از این نهاده‌ها از محل تولید داخلی و بخش دیگر از طریق واردات است.

وی همچنین با بیان اینکه ذرت و سویا از جمله گیاهان آب بر محسوب می‌شوند، اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران با بحران کمبود آب مواجه است بنابراین از یک طرف امکان توسعه کشت چنین گیاهانی در مقیاس وسیع در مملکت وجود ندارد و از دیگر سو به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان نیاز کشور به ذرت، گندم و جوی دامی را به ترتیب هفت میلیون تن، ۷۰۰ هزار تن و پنج میلیون تن در سال اعلام کرد و گفت: هم اکنون سهم هریک از این نهاده‌ها در واردات ۹۰ و ۳۰ و ۳۶ درصد است.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ درصد انواع کنجاله‌های مورد نیاز صنعت دام و طیور کشور وارد می‌شود، افزود: کنجاله سویا پس از ذرت بیشترین نقش آفرینی را در این صنعت دارد.

موافق قدیری اضافه کرد: کنجاله سویا ماده غذایی مناسبی جهت تامین پروتئین جیره طیور بوده که از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و ترکیبات موجود بسیار حائز اهمیت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شاخص بهره وری در بخش کشاورزی کشور به ویژه در حوزه دامپروری تعریف چندانی ندارد، گفت: اتخاذ سیاست‌های کاهش میزان ضایعات می‌تواند نقش موثری در ارتقای میزان بهره وری از تولیدات این بخش داشته باشد.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان نیاز کشور با اعلام اینکه سالانه ۳۵ درصد محصولات کشاورزی مملکت بصورت ضایعات از چرخه مصرف خارج می‌شود، افزود: این میزان دورریز غذای ۲۵ میلیون نفر و در عین حال معادل ۱۲. ۵ درصد درآمدهای نفتی مملکت است.

وی تاکید کرد: کاهش ضایعات، ارتقای شاخص بهره وری، افزایش کیفیت محصولات پروتئینی و کاهش هزینه تولید در صنعت دامپروری موجبات رشد سرانه مصرف مواد پروتئینی و سلامت جامعه را به همراه دارد.

موفق قدیری مصرف سالانه خوراک دام در ایران را ۱۹ میلیون تن اعلام کرد و افزود: از این میزان نهاده زیر ۳۰ درصد به روش صنعتی در کارخانجات خوراک دام و بقیه در واحدهای پرورش مرغداری، دامداری و آبزی پروری تولید می‌شود.

وی یادآور شد: متاسفانه روش مزبور دیگر در دنیا کارایی ندارد و منسوخ شده است بنابراین می‌طلبد در این زمینه اقدامات جدی تری انجام شود.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 221737
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید