مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/08/07 - 12:00
  • تعداد بازدید : 85
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

«اربعین» قرارگاه تربیت منتظران است/راه استفاده حداکثری از ظرفیت های اربعین

خبرگزاری شبستان: اربعین تجلی مهر، ایثار و معنویت و محلی برای تعاملات همه مذاهب و گروه هاست. ظرفیت های بی نظیری که در اربعین وجود دارد آن را به سرمایه بزرگ اجتماعی جهان اسلام تبدیل می کند و باعث می شود شما مراتب عالی معنوی را در آن ببینید.

حجت الاسلام امیر گل پور، دانشجوی دکترای مرکز تخصصی مهدویت و کارشناس مرکز قرآن و عترت(ع) مسجد مقدس جمکران در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در رابطه با «حلقه اتصال اربعین و بسترسازی برای ظهور»، اظهار کرد: امام صادق علیه السلام در رابطه با آماده سازی شرایط ظهور و ویژگی های منتظران فرمایشاتی دارند که بسیار راهگشاست. هرچند سایر ائمه اهل بیت علیهم السلام نیز در این رابطه وظایفی را برای ما عنوان کرده اند. اما حضرت امام صادق علیه السلام در کلام گهرباری فرموده اند: «منْ سرّه انْ یکون منْ اصْحاب الْقائم فلْینْتظرْ، ولْیعْملْ بالْورع و محاسن الاْخْلاق و هو منْتظرٌ ؛ کسى که مایل است جزء یاران حضرت مهدى(عج) قرار گیرد باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوا و اخلاق نیکو توأم گردد.»


 


وی افزود: نخستین موردی که صادق آل محمد صل الله علیه وآله در این کلام بدان اشاره دارند «انتظار» است و بر اساس احادیث نبوی «انتظار» تنها یک «حالت» نیست بلکه «عمل» و از سنخ عمل است. بنابراین، آنچه از یک منتظر توقع می رود این است که اهل عمل باشد و یکی از اعمال مهم این است که روزبه روز معرفت خود را در این زمینه افزایش دهد.


 


کارشناس مرکز قرآن و عترت(ع) مسجد جمکران تصریح کرد: دلدادگی و به یاد امام غایب بودن از دیگر ویژگی های یک منتظر است. دلدادگی، جلوه ها و نمودهای مختلفی دارد: از دعاکردن برای سلامتی و تعجیل فرج حضرت(عج)، خواندن دعاها و زیارات وارد شده، صدقه دادن برای سلامتی حضرت(عج)، ذکر صلوات، زیارت جمکران و ... اما ویژگی دومی که حضرت صادق علیه السلام در کلام خود مطرح می فرمایند مسئله «ورع» است «ولْیعْملْ بالْورع».  ورع یعنی واجبات را انجام دادن و گناهان را ترک کردن. گناه که می گوییم شامل همه گناهان می شود و این توقع زیادی از یک «منتظر» نیست که تا جایی که می تواند از گناه پرهیز کند.


 


حجت الاسلام گلپور ادامه داد: محور دیگری که حضرت صادق علیه السلام در فرمایش شریف شان به آن اشاره فرموده اند «محاسن اخلاقی» است. محاسنی مانند گذشت، حلم، تواضع، دستگیری از فقرا و... مجموعه این ویژگی ها در یک انسان می تواند او را به یک «منتظر واقعی» و نیرویی کارآمد تبدیل کند که در عصر ظهور به کار حضرت می آید. در واقع حلقه اتصال انتظار و اربعین را ز این روایت چنین می توان به دست آورد که طبق کلام معصوم(ع)، سه عنصر اصلی که می تواند برای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه یارانی کارآمد تربیت کند «انتظار و دل دادگی»، «ورع و تقوا» و «زیبایی های اخلاقی» است و تمام این عناصر را می توان در پیاده روی اربعین در حد اعلای خود مشاهده کرد. در واقع «اربعین» مدرسه عملیاتی کردن این ویژگی ها است.


 


دانشجوی دکترای مرکز تخصصی مهدویت با بیان این مسئله که توجه به اشتراکات میان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و امام مهدی عجل الله تعالی فرجه می تواند در بهره مندی هرچه بیشتر از فرصت اربعین به ما کمک کند، تاکید کرد: ما در روایات داریم که حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه منتقم حضرت سید الشهداء علیه السلام خواهند بود. اما چرا خداوند باید انتقام بگیرد؟ آیت الله جوادی آملی در این رابطه تعبیری دارند که می کند: «شهادت حضرت سیدالشهداء(ع) در کربلا، تنها شهادت امام سوم شیعیان نیست. بلکه شهادت و کشته شدن و سربریده شدن انسان کامل است. یعنی سخاوت، عقلانیت، مدیریت صحیح جامعه انسانی، رفاه، نورانیتی که برای انسان ها لازم است، آرامشی که انسان ها در زندگی به نبال آن هستند و در مجموع، هر آنچه بشریت نیاز دارد، در عاشورا سر بریده شد. همه خوبی ها از بشریت گرفته شد و همه آلام و دردهای امروز بشر به دلیل محرومیت از انسان کامل است »


 


گلپور ادامه داد: حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه هنگام ظهور، خود را با این عبارت معرفی می کنند که «ألا یا أهل الْعالم إنّ جدّی الْحسین قتل عطشاناً»؛ یعنی معرفی امام در لحظه ظهور در بین رکن و مقام به واسطه اباعبدالله الحسین علیه السلام است. از این عبارت می توان برداشت کرد که قبل از ظهور، اهل عالم، باید حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را بشناسند، امروز باید آن حضرت(ع) را به دنیا شناساند و اربعین چنین ظرفیتی را داراست. چرا که این حماسه عظیم، علاوه بر بازتاب جهانی، از چنان گستردگی و فراگیری برخوردار است که از همه طیف ها در آن حضور پیدا می کنند. به عبارت دیگر، اربعین ظرفیتی بسیار عظیم برای آماده کردن اذهان جهانی نسبت به مسئله ظهور دارد.


 


کارشناس مرکز قرآن و عترت(ع) مسجد جمکران بیان کرد: اینکه امام عصر عجل الله تعالی فرجه خود را به واسطه سیدالشهداء علیه السلام معرفی می کنند، می تواند بهترین دلیل برای معرفی امام حسین علیه السلام به دنیا باشد. ما در اربعین به دنیا اعلام می کنیم، حضرت حسین علیه السلام که آنگونه در کربلا به شهادت رسید منتقمی دارد به نام حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه با ویژگی هایی خاص. اما فراتر از همه این مسائل، نکته دیگری که در رابطه با اربعین و ارتباط آن با ظهور وجود دارد، این است که اصل طراحی زیارت اربعین به وسیله پدر امام عصر علیه السلام صورت گرفته است. چون روایتی که در آن زیارت اربعین به عنوان یکی از علامات مومن شمرده شده، از حضرت امام عسکری علیه السلام نقل شده است.


 


حجت الاسلام گلپور در پایان تاکید کرد: اربعین تجلی مهر، ایثار و معنویت و محلی برای تعاملات همه مذاهب و گروه هاست. ظرفیت های بی نظیری که در اربعین وجود دارد آن را به سرمایه بزرگ اجتماعی جهان اسلام تبدیل می کند و باعث می شود شما مراتب عالی معنوی را در آن ببینید

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 221497
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید