دکتر ایمان تجلی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان مهدیشهر

آدرس:ابتدای جاده شهمیرزاد-دربند-پایین تر از دانشکده روانشناسی

تلفن: 33622191

  • 1402/04/22 - 06:26
  • تعداد بازدید : 673
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان:

شیر غیرپاستوریزه را چگونه مصرف کنیم تا تب مالت نگیریم

دکتر حمیدرضا حسینی از جوشاندن شیر فله‌ای یا غیرپاستوریزه به مدت ۲۰ دقیقه در دمای بالای ۱۰۰ درجه برای پیشگیری از خطر ابتلا به تب مالت خبر داد:

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: موردهایی از بیماری تب مالت در دام‌های سنگین و سبک استان مشاهده شده که با نظارت، بررسی و واکسیناسیون به موقع دام مشکل جدی در این زمینه وجود ندارد، اما رعایت دستورالعمل‌هی بهداشتی مانند جوشاندن شیر به مدت ۲۰ دقیقه در دمای جوش و نگهدای گوشت تازه‌ذبح‌شده در یخچال به مدت ۴۸ ساعت قبل از مصرف، به منظور پیشگیری از احتمال بیماری مورد توجه قرار بگیرد.

وی  در ادامه گفت: بیماری تب مالت بین ۲۵ تا ۲۷ راس دام سنگین(گاو) در استان از طریق نمونه‌گیری خون تشخیص داده شد و شیوع تب مالت در دام سبک، به دلیل انجام واکسیناسیون در دام مولد، کم است، اما باید مراقب بود.

ایشان تاکید کرد: مردم شیر فله و غیرپاستوریزه را از مراکزی مانند سوپرمارکت‌ها که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی نیستند، خریداری نکنند، چرا که شیر عرضه شده در سوپرمارکت‌ها به دلیل فقدان نظارت مورد تایید این اداره کل نیست.

دکتر حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: شهروندان شیر فله‌ای مورد نیاز خود را حتما از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مانند ماست‌بندی‌ها خریداری کنند و شیر خریداری شده از این مراکز را نیز طبق دستور العمل‌های بهداشتی بجوشانند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ۲۵۰ واحد ماست‌بندی در استان وجود دارد که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی است و این اداره کل سالم بودن شیر آماده عرضه در این واحدها را تایید می‌کند.

وی اظهار کرد: کمیته ارتقای بهداشتی شیر خام با همراهی کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی استان سمنان و شاهرود تشکیل شده است و در این کمیته درباره اقدامات در حوزه پیشگیری و درمان برنامه‌ریزی می‌شود.

در پایان دکتر حسینی اضافه نمود: امعا، احشام و سر دام سنگین مبتلا به تب مالت امکان مصرف ندارد و باید معدوم‌ شود، اما گوشت دام بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد، امکان مصرف دارد و طبق این شیوه عامل بیماری‌زای تب مالت از بین می‌رود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر اصلی
  • کد خبر : 304834
کلمات کلیدی
saeed khabbaz

saeed khabbaz

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید