بازگشت میگوی ایران به بازارهای اروپایی
ساری - ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: با گسترش ارتباطات بین المللی و حل داد و ستد مالی در یک سال گذشته، میگوی با کیفیت کشورمان دوباره جایگاهش را در بازارهای اروپایی پیدا کرده است.
عیسی گلشاهی روز سه شنبه در حاشیه جلسه هم اندیشی بازار محصولات شیلات مازندران در بابلسر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از میگوی دریایی و پرورشی ایران به عنوان سالم ترین و باکیفیت ترین میگوی جهان نام برد و افزود: هدفگذاری امسال صادرات این ماده پروتئینی 17هزار تن است.
پارسال 15هزار تن میگوی دریایی و پرورشی ایران به ارزش 62میلیون دلار به خارج صادر شد.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر میگوی ایران به روسیه ، عمان، قطر ،امارات و 2کشور آسیای جنوب شرقی چین و ویتنام صادر می شد، بیان داشت: امسال کشورهای آلمان ، انگلستان ، اسپانیا و فرانسه نیز هدف صادرات میگو هستند.
گلشاهی به برتری میگوی ایران در بازار جهانی اشاره کرد و گفت: میگوی دریایی و همچنین پرورشی ایران نیز از معدود میگوهای باکیفیت دنیاست که فاقد باقیمانده آنتی بیوتیک ها، قارچ کش ها یا مواد دارویی و افزودنی های غذایی نگه دارنده برای افزایش ضریب رشد است، مشکلی که خیلی از کشورها برای پرورش میگو با آن دست به گریبان هستند.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران توضیح داد: میگو منبع عالی ویتامین B12 ، ویتامینD، سلنیوم و چربی های غیر اشباع و یک منبع پروتئین با کالری کم محسوب می شود که حاوی آهن و نیاسین به عنوان یکی از ویتامین های گروهB است.
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر مصرف میگو در ایران متناسب با میانگین مصرف جهانی نیست، افزود: سرانه مصرف میگو در ایران که بیشتر در تهران است 50 گرم در سال است،در حالی که سرانه مصرف میگو درجهان 500 گرم در سال است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهارکرد: در حال حاضر کشورهای تایلند، فیلیپین، هند و اکوادور از جمله بزرگترین پرورش دهندگان میگو در دنیا به شمار می روند.
**صادرات 30 هزار تن ماهی قزل آلا در سال جاری
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه پارسال 10 هزار تن ماهی قزل آلا به صورت منجمد به کشورهای مختلف صادر شد، گفت: هدفگذاری امسال برای صادرات این گونه آبزی پر طرفدار ، 30 هزار تن است.
وی اضافه کرد: امسال علاوه بر قزل آلای منجمد ،ماهی تازه و تخم فرآوری شده این گونه نیز در حال صادرات است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات به تقاضای بازار داخلی مایه قزل آلا اشاره کرد و ادامه داد: تولید کنندگان آبزیان در کشور مبنای تولید خود را برپایه گرایش و تقاضای بازار تنظیم می کنند و همسو با این رویکرد مصرف این ماهی در حال افزایش است.
گلشاهی سهل الوصول بودن ماهی قزل آلا برای مصرف و در دسترس بودن این نوع ماهی در بازار را از مهمترین دلایل محبوبیت آن در بین مصرف کنندگان کشورمان دانست و گفت: قزل آلا به طور حتم می تواند یک ماهی بسیار مطلوب برای مصرف کننده باشد.
بر اساس آمار شیلات ایران ، سرانه مصرف ماهی در کشور 10 کیلو گرم است . مازندران باسرانه مصرف سالانه 13 کیلوگرم از استان هایی است که بیشترین میزان ماهی را مصرف می کند.
سالانه حدود 75 هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود.
سه هزارو 330 واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد 276 واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، کپور، آزاد ( فیتیباک ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
سالانه به طور متوسط هفت هزار تن انواع ماهی استخوانی ( کفال، سفید و کپور ) توسط چهار هزار و 200 ماهیگیر از آب های دریای خزر در استان مازندران صید می شود.
حدود 800 قطعه آببندان با مساحت 17 هزار هکتار و ظرفیت حدود 350 میلیون متر مکعب آب در استان مازندران وجود دارد که هرساله علاوه بر تامین آب کشاورزی ، انواع ماهی کپور ، آزاد ، سفید و فیتفاک در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود .
پارسال 15هزار تن میگوی دریایی و پرورشی ایران به ارزش 62میلیون دلار به خارج صادر شد.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر میگوی ایران به روسیه ، عمان، قطر ،امارات و 2کشور آسیای جنوب شرقی چین و ویتنام صادر می شد، بیان داشت: امسال کشورهای آلمان ، انگلستان ، اسپانیا و فرانسه نیز هدف صادرات میگو هستند.
گلشاهی به برتری میگوی ایران در بازار جهانی اشاره کرد و گفت: میگوی دریایی و همچنین پرورشی ایران نیز از معدود میگوهای باکیفیت دنیاست که فاقد باقیمانده آنتی بیوتیک ها، قارچ کش ها یا مواد دارویی و افزودنی های غذایی نگه دارنده برای افزایش ضریب رشد است، مشکلی که خیلی از کشورها برای پرورش میگو با آن دست به گریبان هستند.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران توضیح داد: میگو منبع عالی ویتامین B12 ، ویتامینD، سلنیوم و چربی های غیر اشباع و یک منبع پروتئین با کالری کم محسوب می شود که حاوی آهن و نیاسین به عنوان یکی از ویتامین های گروهB است.
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر مصرف میگو در ایران متناسب با میانگین مصرف جهانی نیست، افزود: سرانه مصرف میگو در ایران که بیشتر در تهران است 50 گرم در سال است،در حالی که سرانه مصرف میگو درجهان 500 گرم در سال است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهارکرد: در حال حاضر کشورهای تایلند، فیلیپین، هند و اکوادور از جمله بزرگترین پرورش دهندگان میگو در دنیا به شمار می روند.
**صادرات 30 هزار تن ماهی قزل آلا در سال جاری
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه پارسال 10 هزار تن ماهی قزل آلا به صورت منجمد به کشورهای مختلف صادر شد، گفت: هدفگذاری امسال برای صادرات این گونه آبزی پر طرفدار ، 30 هزار تن است.
وی اضافه کرد: امسال علاوه بر قزل آلای منجمد ،ماهی تازه و تخم فرآوری شده این گونه نیز در حال صادرات است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات به تقاضای بازار داخلی مایه قزل آلا اشاره کرد و ادامه داد: تولید کنندگان آبزیان در کشور مبنای تولید خود را برپایه گرایش و تقاضای بازار تنظیم می کنند و همسو با این رویکرد مصرف این ماهی در حال افزایش است.
گلشاهی سهل الوصول بودن ماهی قزل آلا برای مصرف و در دسترس بودن این نوع ماهی در بازار را از مهمترین دلایل محبوبیت آن در بین مصرف کنندگان کشورمان دانست و گفت: قزل آلا به طور حتم می تواند یک ماهی بسیار مطلوب برای مصرف کننده باشد.
بر اساس آمار شیلات ایران ، سرانه مصرف ماهی در کشور 10 کیلو گرم است . مازندران باسرانه مصرف سالانه 13 کیلوگرم از استان هایی است که بیشترین میزان ماهی را مصرف می کند.
سالانه حدود 75 هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود.
سه هزارو 330 واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد 276 واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، کپور، آزاد ( فیتیباک ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
سالانه به طور متوسط هفت هزار تن انواع ماهی استخوانی ( کفال، سفید و کپور ) توسط چهار هزار و 200 ماهیگیر از آب های دریای خزر در استان مازندران صید می شود.
حدود 800 قطعه آببندان با مساحت 17 هزار هکتار و ظرفیت حدود 350 میلیون متر مکعب آب در استان مازندران وجود دارد که هرساله علاوه بر تامین آب کشاورزی ، انواع ماهی کپور ، آزاد ، سفید و فیتفاک در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود .
نظر دهید