مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/08/20 - 12:00
  • تعداد بازدید : 96
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ورود دو کارشناس بین‌المللی متخصص پرورش ماهی تیلاپیا از کشور انگلیس به ایران

با وجود آنکه تولید آبزیان در کشور از افزایش قابل ملاحظه‌ای برخوردار نیست، اما کشورهای جدیدی همچون سریلانکا و هنگ کنگ خواهان آبزیان ایرانی هستند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران پیرامون برگزاری کارگاه آموزشی تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا از نگاه زیست محیطی در ایران با حضور کارشناسان خارجی گفت: بازارهای صادراتی جدیدی همچون کشورهای سریلانکا و هنگ کنگ برای صادرات انواع آبزیان به تازگی باز شده است که می تواند فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری در این بخش باشد.


«علی اکبری خدایی» افزود: با توجه به میزان تولید آبزیان در کشور نمی‌توانیم دنبال بازارهای جدیدی دیگری باشیم زیرا پاسخگویی به تقاضا وجود ندارد.


وی خاطرنشان کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۰۰ تن میگو به کشور روسیه صادرات داشته باشیم که بازار صادراتی برای این کشور به رغم مشکلات موجود با شیب آرام در حال پیشروی است.


وی تاکید کرد: در سال گذشته ارزش صادراتی انواع آبزیان به کشور سریلانکا حدود ۳ میلیون دلار بود و ارزش صادراتی آبزیان به کشور هنگ کنگ به یک میلیون دلار رسید که امیدواریم در سال جاری شاهد افزایش این ارقام باشیم.


خدایی ادامه داد: بیشترین مشکل صادرات آبزیان در کشور مربوط به حجم کم تولید، تولید در مقیاس کوچک و یک دست نبودن محصولات تولیدی است در حالی که بازارهای صادراتی همچون فرانسه، روسیه و اتحادیه اروپا خواهان محصولات همگن هستند.


صادرات ۳۹ هزار تن انواع آبزیان در ۵ ماه ابتدای امسال


دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران درباره آمار صادراتی انواع آبزیان گفت: در حالی که بخش بزرگی از برداشت آبزیان در نیمه دوم سال انجام می‌شود اما در پنج ماه ابتدایی سال جاری ۳۹ هزار تن انواع آبزیان صادر شد که دارای ارزشی معادل ۱۲۱ میلیون دلار بود درحالی که طی سال گذشته در این مدت ۳۲ هزار ۸۰۰ تن آبزی صادر شد که ارزش ریالی ۹۴ میلیون ۶۰۰ هزار دلاری را برای کشور رقم زد.


خدایی افزود: مقایسه صادراتی سال گذشته و سال جاری نشان از آن دارد محصولات صادر شده از لحاظ وزنی ۱۹ درصد و از لحاظ ارزشی از افزایش ۲۸ درصدی برخوردار است.


وی در ادامه گفت: در سال ۹۴ ارزش صادراتی انواع آبزیان ۹۵ میلیون دلار بود که ارقام ذکر شده نشان از آن دارد که از افزایش آرامی برخوردار بوده‌ایم.


امیدواری برای تولید ماهی تیلاپیا با ورود کارشناسان انگلیسی در کشور


این مقام مسئول با اعلام آنکه در چند روز آینده اخبار خوبی از ماهی تیلاپیا به گوش خواهد رسید، افزود: ورود دو کارشناس بین‌المللی از کشور انگلیس که در زمینه پرورش این ماهی تخصص دارند باب جلسات جدیدی را با سازمان شیلات ایران و سازمان حفاظت محیط زیست باز کرده‌ که امیدواریم به زودی شاهد پرورش این گونه، البته از نوع نیل، در آب‌های غیرساحلی باشیم.


خدایی تاکید کرد با وجود ممانعت‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای پرورش تیلاپیا در آب‌های غیرساحلی شاهد بودیم که گونه زیلی که خطرناک و مهاجر است از آب‌های کشور عراق به آب‌های استان خوزستان وارد شده و خسارت‌های زیادی را به پرورش‌دهندگان ماهی وارد کرده است بنابراین لازم است برای رفع موانع قانونی رئیس جدیدی سازمان حفاظت محیط زیست اقدام کند.


وی در پایان گفت: پیش‌بینی می‌شود این دو کارشناس بین‌المللی با بازدیدهای که داشته‌اند بتوانند راه ورود گونه تیلاپیا را به عرصه آبزی‌پروری باز کنند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 227385
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید