مدیرکل دامپزشکی استان سمنان:
نظارت 34 اکیپ ثابت و سیار بر ذبح بهداشتی و شرعی در دهه اول ماه محرم
دکتر حمید رضا حسینی از نظارت 34 اکیپ ثابت و سیار بر ذبح بهداشتی و شرعی در دهه اول ماه محرم در استان سمنان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: به منظور حفظ بهداشت و سلامت عمومی جامعه، تأمین امنیت غذایی و سلامت مصرف کنندگان گوشت دامهای قربانی، ۱8 تیم ثابت و ۱6 تیم سیار متشکل از 25 نفر دامپزشک ، ۳۰ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۱3 نفر ناظر شرعی در نقاط مختلف استان سمنان ساماندهی شده و بر ذبح بهداشتی و شرعی در دهه اول ماه محرم در استان نظارت می کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از طریق دام آلوده، تصریح کرد: هم استانی ها و خیران برای تهیه دام زنده برای قربانی در ماه محرم به میادین عرضه دام و مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه کنند وحتی الامکان از ذبح دام در معابر عمومی و تکایا خودداری شود و ذبح دام ترجیحاً در محل کشتارگاه و یا مکانهای تعیین شده به وسیله شهرداری که دارای حداقل امکانات بهداشتی است انجام شود تا از هرگونه عواقب و تبعات بهداشتی ناشی از کشتار دام در شرایط غیربهداشتی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه دامداران، چوب داران، کارکنان دامپزشکی، دامپزشکان و سلاخ ها بیش از دیگران در خطر احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند و باید بیش از پیش مراقب باشند، بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده بعد از ۲۴ ساعت گوشت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد است.
وی خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سردخانه کشتارگاه ها در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون می مانند.
دکتر حسینی در پایان اعلام نمود: هم استانیهای عزیز می توانند ضمن تماس با اداره دامپزشکی محل سکونت خود و یا تماس با سامانه اطلاع رسانی و ارتباطات مردمی به شماره 1512 از خدمات رایگان نظارت بهداشتی و شرعی اکیپهای دامپزشکی بر ذبح دامها قربانی در ایام محرم بخصوص تاسوعا و عاشورای حسینی برخوردار شوند.
نظر دهید