مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1395/12/04 - 12:00
  • تعداد بازدید : 70
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

صادرات نخستین محموله خاویار پرورشی ایران به آمریکا/ ارائه تسهیلات ویژه به پرورش‌دهندگان ماهیان خاویاری در شمال کشور

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: پرورش‌دهندگان ماهیان خاویاری در استان‌های شمالی کشور، تسهیلات ارزان قیمت دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس سازمان شیلات ایران امروز در حاشیه نخستین گردهمایی تخصصی پرورش‌دهندگان ماهیان خاویاری کشور در بابلسر گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که شیلات و بنیاد مستضعفان به همراه استانداران استان‌های شمالی امضاء کرده‌اند‌، تسهیلات با کارمزد هفت درصدی به سرمایه‌گذارانی پرداخت می‌شود که در بخش پرورش ماهیان خاویاری سرمایه‌گذاری کنند.


حسن صالحی افزود: بخشی از این تسهیلات را بنیاد مستضعفان و بخشی دیگر را دولت از صندوق توسعه ملی و مبلغی دیگر را استانداران متقبل می‌شوند.


وی با اعلام اینکه نرخ تسهیلاتی پرداختی در بانک‌ها هم‌اکنون ۱۸‌ درصد است‌، بانک عامل پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به سرمایه‌گذاران را "بانک سینا" معرفی کرد.


رئیس سازمان شیلات کشور با تأکید بر اینکه تسهیلات ارزان قیمت ناشی از این تفاهم نامه شامل تولیدکنندگان کوچک و متوسط می‌شود، بیان کرد: تولیدکنندگان بزرگ به‌طور مستقیم از طریق شیلات و وزارت جهاد کشاورزی به بانک کشاورزی معرفی می‌شوند و تسهیلات دریافت می‌کنند.


صالحی همچنین پیش‌بینی کرد که امسال به ارزش ۳۸۰ میلیون دلار آبزی از کشور صادر شود که البته پیش از این رئیس سازمان شیلات ایران در گفت‌وگو با ایانا پیشرفت تولید و صادرات محصولات آبزی را بسیار مطلوب دانست و ارزآوری حاصل از صادرات را موفق ارزیابی کرد.


وی عنوان کرد: سال گذشته بیش از ۸۰ هزار تن آبزی به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی صادر شده بود.


صالحی با بیان اینکه سال‌های متمادی خاویار ایران به آمریکا صادر نمی‌شد، تأکید کرد: هفته پیش نخستین محموله خاویار ایران به آمریکا صادر شد.


وی یادآور شد: صادرات خاویار به آمریکا می‌تواند در رونق و تشویق سرمایه‌گذاران در داخل ایران نقش آفرین باشد چون آمریکا بازار خوبی برای صادرات خاویار است.


رئیس سازمان شیلات ایران اضافه کرد: در گذشته در پرورش ماهیان خاویاری دستاوردی نداشتیم، اما خوشبختانه در سه سال اخیر با اقداماتی که انجام داده‌ایم، توانستیم در کشور یک و نیم تن خاویار و بیش از ۶۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید کنیم.


صالحی پیش‌بینی کرد که امسال سه تن خاویار و یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شود.


به گفته وی، بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان برنامه ششم در کشور باید ۱۰ تن خاویار و ۱۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شود.






هر کیلوگرم خاویار ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان


در همین راستا رئیس مؤسسه تاس‌ماهیان دریای خزر، به ایانا گفت: امسال با همکاری سازمان شیلات ایران، ۱۵۰ هزار بچه‌ماهی از گونه تاسماهی شیپ تولید و بین تولیدکنندگان بخش خصوصی توزیع شد.


محمدعلی یزدانی‌ساداتی با اشاره به اینکه هم‌اکنون پنج سال است که از روش میکرو سزارین، برای ماهیان خاویاری استفاده می‌شود، افزود: این روش تکثیری برای تأمین ذخایر دریایی و بچه‌ماهی بسیار مؤثر بوده و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تکثیر ماهیان خاویاری از این طریق انجام می‌گیرد.


به گفته وی، سالانه دو تن خاویار در کشور تولید می‌شود که اکنون پتانسیل تولید ۲۰ تن در کشور وجود دارد؛ در حالی که برنامه‌ریزی‌ها برای افق سال ۱۴۰۴ تولید ۱۰۰ تن خاویار را هدفگذاری کرده است.


یزدانی‌ساداتی با اشاره به صادرات خاویار به آمریکا بیان کرد: پیش از انقلاب هم این محصول البته از نوع طبیعی آن به آمریکا صادر می‌شد، اما اکنون تجارت خاویار طبیعی ممنوع بوده و کشورها تنها می‌توانند در تجارت خاویار پرورشی فعال باشند.


رئیس مؤسسه بین‌المللی تاس‌ماهیان دریای خزر، قیمت هر کیلوگرم خاویار در داخل ایران را بین پنج تا شش میلیون تومان دانست و عنوان کرد: می‌توان در بازارهای خاویاری، همین محصول را با قیمتی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان نیز فروخت؛ بنابراین ابداع روش‌های تکثیر، بدون صدمه زدن به ماهی، مانند آنچه که در میکروسزارین اتفاق می‌افتد، می‌تواند کمک شایانی به افزایش صادرات و ارزآوری این محصول داشته باشد. ضمن اینکه سازمان شیلات هم تسهیلات ویژه‌ای برای این منظور در نظر گرفته است./


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 224177
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید