مهندس ایمان فولادی

رییس اداره دامپزشکی شهرستان سرخه

آدرس: بلوار امام رضا (ع) جنب پارک زائر

تلفن: 33613921

  • 1396/09/04 - 12:00
  • تعداد بازدید : 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تقدیر رئیس سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) از موفقیت‌های دامپزشکی ایران در حوزه بهداشت دام و بهداشت انسان

«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» افزود: دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران یکی از دامپزشکی‌های موفق در سطح جهان است ...

حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ایران در عرصه منطقه ای و جهانی از عملکرد خوبی در مقابله با چالش های حوزه دام و طیور برخوردار بوده است، بر اهمیت مقابله با قاچاق دام با هدف کاهش بیماریهای دام و طیور تاکید کرد.


به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور روز جمعه در حاشیه سی امین کمیسیون منطقه ای آسیا، خاور دور و اقیانوسیۀ سازمان جهانی بهداشت دام که در مالزی برگزار شد، گفت: این کمیسیون هر دو سال یکبار برگزار می شود و ایران نیز به عنوان یکی از 19 عضو این کمیسیون، همواره حضور پررنگی در این نشست ها داشته است.


رفیعی پور افزود: موضوع اصلی که در این کمیسیون ها پیگیری می کنیم، صدور بیانیه نهایی است که به صورت جهانی در سازمان جهانی بهداشت دام در فرانسه هر ساله به تصویب می رسد و قطعنامه های مرتبط صادر می شود.


وی بیان کرد: بیماریهای تب برفکی، آنفلوانزای پرندگان، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و همچنین مسئله قاچاق دام چهار موضوع اصلی است که اطلاعات مهمی از 29 آبان تا سوم آذر در خصوص آنها توسط روسای سازمان های دامپزشکی کشورهای عضو رد و بدل شد.


رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: مباحث اصلی که در کمیسیون مطرح شده و اطلاعات خوبی درباره آنها ارائه گردید، وضعیت حال حاضر بیماری خطرناک تب برفکی در حوزه این کشورها و همچنین سایر نقاط جهان بوده است؛ علاوه بر این، آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای پرندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بعد از آن هم موضوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک مطرح شد.


به گفته رفیعی پور، عاملی که باعث انتشار همه این بیماریها در منطقه ما و سایر جهان می شود، مسئله قاچاق دام است.


رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: در خصوص بیماریهای دام در صدور بیانیه نهایی، ایران به دلیل اینکه در یک منطقه پرخطر (High RisK) از نظر بیماریهای دامی و قاچاق دام وجود دارد، نظریات سازنده ای بیان کرد که مورد استقبال قرار گرفت.


به گفته وی، علاوه بر این در حوزه قاچاق دام، در حوزه امنیت زیستی یعنی کنترل و پیشگیری بیماری و هم در حوزه مقاومت دارویی، ایران کارنامه قابل قبولی دارد.


وی تاکید کرد: قاچاق دام به کشور ما ربطی ندارد، بلکه در جابجایی دام در 6 کشور دام خیز از قبیل چین، مغولستان، هند، پاکستان و میانمار، فعالیت افراد سودجو باعث می شود و که اثرات آن به کشورهای ما هم برسد.


به گفته وی، بیماریهایی که در بخش دام و طیور اتفاق می افتد، عامل اصلی آن که از حیث علمی نیز اثبات شده، نقل و انتقالات و جابجایی غیرقانونی دام است.


رفیعی پور با این عنوان که کشور ما جزو کشورهایی است که به واسطه چهارفصل بودن، از نظر پرورش دام و طیور از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: اما به دلیل تغییرات اقلیمی که در جهان رخ می دهد، نگرانی ها در همه کشورها از جمله ایران وجود دارد و تلاش همه سازمان های مرتبط این است که روش هایی اتخاذ شود تا در مقابل تهدیدات اقلیمی و محیط دام خود را حفظ کنند.


رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص دیدارهای دوجانبه در حاشیه این کنفرانس نیز گفت: در دیداری که با رئیس سازمان بهداشت دام داشتیم، به دلیل موفقیت های دامپزشکی در حوزه بهداشت دام و حتی بهداشت انسان از دست اندرکاران ایرانی تشکر و تقدیر کردند.


وی افزود: دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران یکی از دامپزشکی های موفق در سطح جهان است و توسط سازمان جهانی مسئول منطقه ای بسیاری از کشورها در حوزه مبارزه با بیماریها هستیم.


رفیعی پور در ادامه بیان کرد: در حوزه تامین گوشت دام سبک با رئیس سازمان دامپزشکی استرالیا دیدار داشتیم و برای نهایی شدن توافق هایی که پیشتر انجام شده بود، گفتگوهایی صورت گرفت.


وی تصریح کرد" با کره جنوبی نیز دیداری داشتیم که بر اساس گفتگوهای انجام شده، صادرات شیلات و آبزی به این کشور خواهیم داشت.


رئیس سازمان دامپزشکی ایران در خصوص میزان واردات گوشت قرمز نیز تصریح کرد: نیاز مصرف داخلی ما حدود 800 هزار تن است، که از این میزان 700 هزار تن آن در داخل تولید می شود و حدود 100 هزار تن از کشورهای استرالیا (حدود 10 تا 20 هزار تن) و بقیه کشورهای با سطح بهداشتی بالا وارد می شود.


به گفته وی، ایران در بخش گوشت سفید شامل مرغ و ماهی صادر کننده است و نیازی به واردات در این بخش ندارد.


سی امین کمیسیون منطقه ای آسیا، خاور دور و اقیانوسیۀ سازمان جهانی بهداشت دام از روز 29 آبان به میزبانی مالزی در پوتراجایا، پایتخت ستادی این کشور، به مدت پنج روز برگزار شد و دور بعدی این کمیسیون در سال 2019 در توکیو برگزار می شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 224029
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید