• 1398/06/13 - 09:53
  • تعداد بازدید : 436
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آرادان:

آشنایی دامداران روستای فروان شهرستان آرادان با بیماری تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

جهت افزایش سطح آگاهی دامداران روستایی دوره آموزشی آشنایی با بیماری تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و انواع فرآورده های خام دامی نظیر شیر و گوشت در محل حسینیه روستای فروان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر حسین کنشلو رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آرادان با اعلام این خبر افزود: جهت افزایش سطح آگاهی دامداران روستایی دوره آموزشی آشنایی با بیماری تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و انواع فرآورده های خام دامی نظیر شیر و گوشت در محل حسینیه روستای فروان برگزار گردید.

وی در ادامه گفت: مدرس این دوره آموزشی، ضمن تشریح راههای انتقال، پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام، مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها را رعایت مسائل بهداشتی برشمرد و بر جوشاندن شیرخام قبل از مصرف تاکید فرمودند.

ایشان علایم بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو را تب و لرز، ضعف، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت، كمر، پاها، خونریزی مخاط ها، بینی و پوست عنوان کرد و افزود: راه‌های انتقال این بیماری شامل گزش كنه آلوده یا له كردن آن روی پوست، تماس با دام آلوده، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده است.و بر استفاده از دستكش، لباس كار و چكمه هنگام كار در فضاهایی كه احتمال وجود كنه است تاکید کرد و گفت: جدا نکردن كنه با دست از دام ، مصرف گوشت و احشاء كاملا پخته، نگهداری گوشت و احشاء دام به مدت 24 ساعت پس از ذبح در سردخانه یا یخچال را از راه‌های پیشگیری این بیماری برشمرد.

در پایان دکتر کنشلو بهترین و كم هزینه ترین راه جلوگیری از آلودگی در دامداری‌ها و ابتلاء دام به بیماری را، رعایت اصول بهداشت جایگاه دام دانست و بر استفاده از آهك به عنوان ماده ضدعفونی جایگاه دام و سمپاشی جایگاه تاکید فرمودند. 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان آرادان
  • کد خبر : 243291
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه